Radyo ve Televizyon Programcılığı

ANA SAYFA

2 YILLIK ÖN LİSANS PROGRAMLARI VE PUAN TÜRLERİ


RADYO VE TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI

   TYT


       Programın Amacı :


       Adıgüzel Meslek Yüksekokulu olarak ülkemizde gelişen televizyon sektöründeki potansiyel göz önünde bulundurulduğunda, bu alanda yetişecek nitelikli elemanlara ihtiyaç olduğu açıkça görülmektedir. Radyo ve Televizyon Programcılığı Programı, uyumlu ekip çalışması temelinde, yapım-yayın sürecinin bir bütün olduğu bilinciyle öğrenci yetiştirmeyi hedeflemektedir.


       Amacımız, sektörün yapım, yayın zincirinde görev alacak bilgi ve beceri ile donatılmış eleman gereksinimini karşılamaktır. Bunun için, ağırlıklı olarak uygulamalı eğitim verilecektir. Bu programın öğrencileri, uygulamalı eğitimi Meslek Yüksekokulu’nun sahip olduğumuz TV stüdyosunda, seslendirme ve kurgu ünitelerinde yaptıkları çekim, kayıt ve çekim sonrası işlemleriyle sürdüreceklerdir.


       Önemli birçok ulusal ve uluslararası sergi, fuar, bienal, festival gibi sanat etkinliklerinin gerçekleştirildiği merkez konumunda olan Ataşehir-İstanbul bölgesinde, öğrencilerimizin staj yapabilecekleri çok sayıda ajans ve TV kuruluşu mevcuttur. Bu bağlamda pek çok kurum ile MYO’ muzun yapmayı planladığı işbirlikleri ile uygulamanın içinde yetişen kurumsal ve akademik çalışmalarla donatılmış nitelikli elemanlar sektöre kazandırılacaktır.


       Radyo Televizyon Programcılığı Bölümünde; genel kültür ve temel bilgileri geliştirmek adına verilen Türk Dili, Yabancı Dil, T.C.  İnkılap tarihi, Bilgisayar gibi ortak derslerde öğrencilerimiz; günümüzün olmazsa olmaz teknolojilerini öğrenmenin yanında, dilini doğru ve etkili kullanan, İngilizceye hakim, tarihini tanıyan bireyler olarak yetişmesi hedeflenmektedir.


       Akademisyenler ve sektörün uzmanlarından oluşan eğitim kadrosuyla radyo ve televizyon programcılığı bölümü; görsel, işitsel, basılı ve elektronik ortamda kitle iletişim araçlarını tanıyan, özelliklerine göre bu araçları en verimli kullanabilen elemanlar yetiştirecektir.


       Bölüm öğrencileri eğitimleri sırasında kullanacakları araçları tanımanın yanında, kavramlar ve meslek hayatında karşılaşacağı durumlara da çözüm bulabilecek şekilde donanımlı olarak yetiştirilecektir.


       Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümü, bir iletişim ve medya çağında yaşadığımızın bilinci içerisinde, çağdaş bir toplum yaratma sürecinde iletişimin önemini vurgulayacak biçimde tasarlanmıştır. Programın hedefi radyo ve televizyon yayıncılığının esaslarını öğrenciye aktararak, nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak ve programcılıkla ilgili sorunların çözümünde stüdyo sistemleri bilgisine sahip personel yetiştirebilmektir.



       Programın Öğretim Dili:


       Bu Programın öğretim dili Türkçe’ dir. İsteyen öğrenciler bir yıl süre ile İngilizce hazırlık eğitimi alabilirler.



       Programın Ana Dersleri:


       Zorunlu Dersler: YÖK veya Yüksek Öğretim Kurumları tarafından belirlenen ve tüm programlar için zorunlu olan dersler ile bölüm ve/veya program için temel ve ortak yeterlikleri kazandırmayı hedefleyen derslerdir.


       Meslek Dersleri: Mesleğe ilişkin yeterlikleri kazandırmaya yönelik derslerdir.  Meslek dersleri, yeterlik tablosuna göre eğitim kurumlarınca ilgili mevzuat çerçevesinde ders planından seçilerek uygulanacaktır.


       Seçmeli Dersler: Öğrencinin bireysel gelişimi ve yaşam kalitesinin artırılması, sektörel ve bölgesel ihtiyaçlar, eğitim kurumunun koşulları ve öğrencinin istihdamına katkıda bulunacak ilave yeterliklerin kazanılması, disiplinler arası çalışmalar vb. durumlar dikkate alınarak, ilgili program ya da diğer programlardaki derslerden seçilecektir.



       Programın Lisans Programları ile bağlantısı dikey geçiş sınavı (DGS) ile aşağıdaki lisans programlarına geçiş yapabileceği :


       Programdan mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile aşağıdaki lisans programlarına geçiş yapabileceklerdir.


       Radyo – Televizyon

       Sinema ve Televizyon

       Televizyon Haberciliği ve Programcılığı

       Gazetecilik

       Basın-Yayın, Fotoğraf ve Video

       Görsel İletişim Tasarımı

       Görsel Sanatlar

       İletişim

       İletişim Sanatları

       İletişim Tasarımı

       Medya ve İletişim



BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN      TIKLAYINIZ

Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2024>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>

This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc